Over House of Items

Bij House of Items (Irma Tems, Items) worden producten verkocht die met liefde en plezier worden ontworpen en gemaakt. Het is helemaal mooi wanneer de producten de wereld klein beetje mooier maken doordat ze de makers een eerlijk loon geven. Veel van de producten zijn kleurrijk, soms speels of figuratief. Het hoeft niet allemaal beige, zwart en wereld te zijn vinden wij. Juist kleur maakt de wereld mooier en interessanter. 

In 2017 ben ik gestart met de stenen winkel in Leiden. Eerst in een heel klein winkeltje aan de Hooglandse Kerkgracht 10. Dat smaakte naar meer, en zeker naar meer winkeloppervlakte. Sinds januari 2019 zitten we in de prachtige Pieterskerk-Choorsteeg (spreek uit als " koorsteeg") in het pittoreske Pieterskwartier in Leiden. Kom eens kijken als je in de buurt bent!


Voor de winkel zoek ik mooie producten met een verhaal. Ik ontdekte al snel dat ik niet blij werd van het verkopen van producten die van de lopende band uit een land hier ver vandaan kwamen. Je merkt het verschil als een product met vakmanschap met de hand is gemaakt. En dat de maker een eerlijk loon heeft gekregen. En ook in Europa wordt veel moois gemaakt. De merken die wij verkopen zijn klein. Chatty Feet- sokken hebben we vanaf 2018 in huis. Klein merk waarbij de oprichters/eigenaars nog helemaal betrokken zijn. Loesieloe is ene voorbeeld van cadeaukaarten die met de hand worden gemaakt, in Nederland. 

Daarnaast hebben we producten die duurzaam zijn. Dat kan zijn in hoe ze gemaakt zijn (gerecycled of ge up-cycled) of in hoe ze het gedrag van mensen duurzamer maken. Denk aan shampoobars in plaats van flessen shampoo. 

Bij House of items worden veel cadeautjes gekocht. Voor jezelf of een ander. Voor mij zit juist in deze tijd de waarde van het cadeau niet alleen in het cadeau zelf maar ook in de zorg en aandacht waarmee het is uitgekozen. Zoals een souvenir dat iemand voor je meeneemt van een reis vertelt dat hij aan je heeft gedacht. 

House of Items staat voor cadeaus die met liefde zijn gemaakt, gekozen, ingepakt en gegeven. Vaak kleurrijk en uitgesproken, soms een beetje gek. Ik hoop je in ieder geval te verrassen ;).